Hírek

Már használatba is vette a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztálya a több mint 1 millió forint értékű újszülött-melegítő ágyat. A speciális eszközt, amely tökéletesen tükrözi az anyaméhen belüli állapotot, az Országos Mosolyért Közhasznú Egyesület adományozta a kórháznak szerda délelőtt. A praktikus adományt a csecsemőrészlegen használják majd az újszülöttek ellátásában.

- Az újszülött illetve a kis csecsemő helyezhető el itt, és  nagyon komfortos, kellemes környezetet biztosít a baba számára. Ezt az intenzív ellátásban is tudjuk használni, tulajdonképpen a nyitott inkubátorhoz hasonló az eszköz. A baba monitorizálását könnyebben lehetővé teszi, ugyanakkor jól hozzáférhető a kicsi különböző beavatkozásoknál - mondta dr. Tálosi Gyula, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa. 

Az ágy funkcióit és hasznos tulajdonságait Nyilas Marianna vezető ápoló ismertette. Elmondta, sokszor van szükség egy köztes melegítőegységre a nyitott és zárt inkubátorok között. Az adományozó egyesület helyi és környékbeli vállalkozások támogatásából vette meg az eszközt. Azonban nem először és várhatóan nem is utoljára támogatták a kórházat.

- Elsősorban a koraszülött ellátást segítettük, most pedig a koraszülött ellátás mellett, azon belül is az intenzív részleget segítjük. Így a gyermekgyógyászati osztályon belül két részleg is van, amit az egyesületünk támogat. Teljesen független egymástól a kettő, viszont egy egységet alkot itt kórházon belül - mondta Nagy István, az Országos Mosolyért Egyesület elnöke.

Az  Országos Mosolyért Egyesület célkitűzése, hogy minden évben megajándékozza mindkét részleget. A kórház nevében Dr. Horváth Zsolt orvosigazgató emléklappal mondott köszönetet  a nélkülözhetetlen adományért.

forrás: https://www.hiros.hu