Hírek

A konferencián közel kétszáz orvos és egészségügyi szakdolgozó jelent meg. Az előadások középpontjában az anyagcsere-betegségek, a sürgősségi ellátást igénylő anyagcsere zavarok álltak, de szó esett újraélesztésről és a kóros elhízás kezelésének lehetőségeiről.

A kurzus célja volt, hogy különböző szakmákban gyakorló orvosok a mostanában egyre gyakrabban előforduló anyagcsere betegségekkel kapcsolatban tapasztalatokat cserélhessenek.

A tanfolyam szakmai felelőse Dr. Szabó István, osztályvezető főorvos volt, aki kiemelte az alapszintű újraélesztés (BLS) oktatásának fontosságát, és elmondta, hogy az országban több helyen, így Kecskeméten is folyamatban van egy úgynevezett skill labor kialakítása, ahol az egészségügyi dolgozók elsajátíthatnak és gyakorolhatnak különböző invazív illetve eszközös beavatkozásokat és szituációs gyakorlatokat korszerű oktatási eszközökön.

Dr. Zag Levente és Dr. Nagy Albert az osztály stroke ellátásának gyakorlatát és eredményeit ismertették az elmúlt évekből.

Már sokadik alkalommal jelent meg a rendezvényen Dr. Zacher Gábor, aki a rá jellemző könnyed stílusban tartotta meg szórakoztató előadását. Ő a téma toxikológiai aspektusait emelte ki.

forrás: https://www.baon.hu/kozelet/helyi-kozelet/az-anyagcsere-surgossegi-vonatkozasait-taglaltak-a-konferencian-1745506/