Hírek

Az orvostanhallgatók, ápolóképzésben részt vevők és kezdő egészségügyi dolgozók gyakorlati oktatását segítő, úgynevezett skill labort hoznak létre 16 oktatókórházban - köztük Kecskeméten-, és három vidéki orvosképző karon. 

A fejlesztés lényege, hogy a tanulók és a pályakezdő munkatársak korszerű szimulációs eszközökön gyakorolhassanak, mielőtt igazi betegeket kellene ellátniuk.

Összesen 19 helyszínen, 3 egyetemen és a hozzájuk tartozó 16 oktatókórházban hoznak létre skill labort, azaz olyan szimulációs eszközökkel felszerelt részleget, ahol a tanulók és pályakezdő egészségügyi dolgozók tét nélkül gyakorolhatják a betegellátást.

A Szegedi Tudományegyetem konzorciumi partnerként vesz részt az Állami Egészségügyi Ellátó Központ pályázatában, így került a képbe Kecskemét, mint az egyetem oktatókórháza. A Bács-Kiskun Megyei Kórházba több mint 140 eszköz érkezett ma, a vérnyomásmérőtől a betegszimulátor babáig. 

A labort a kórház hatodik emeletén alakítják majd ki. Egy ilyen részleg több helyiségből áll. Lesznek öltözők, műtőhelyiségek és kórtermek is.

forrás: https://hiros.hu/hirek/kecskemet/skill-labort-hoznak-letre-kecskemeten