Hírek

A Bács-Kiskun Megyei Kórház kecskeméti szülészetén a 2019 év első babája 3:25 perckor látta meg a napvilágot. A kisfiú aki a Rádi Benett Tibor nevet kapta a 37 éves édesanya harmadik gyermeke 3500 grammal és 50 centiméterrel hagyományos úton született. A szülést Dr. Homoki Renáta szülész-nőgyógyász vezette le. (Fotó: Dr. Homoki Renáta, Rádi Benett Tibor és a boldog édesanya, Kovács Mária Rozália)

A Kecskeméten született baba Bugacon élő szülei december 31-én este „hagyományos" szilveszter éjszakára készültek a 17 éves Bernadettel és a 8 éves Hellával. Majd változott a program és éjjel 11 órakor mentő vitte be a kórházba Máriát.

- Köhögtem, nagyon belázasodtam, de igazából fájások nem voltak. A mentőt is azért hívtuk, hogy a kórházban kicsit felerősítsenek. Itt viszont a „fájásmérő" mutatta már a fájásokat is, és végül 2 óra 15 perkor megtörtént a burokrepesztés, 3:25-kor pedig felsírt Benett - idézte fel az izgalmas éjszakát az édesanya.

Miskolcon éjfél után nyolc perccel született 2019 első újszülöttje vidéken.

Leveleki József, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház szülész orvosa az MTI-nek elmondta: a kislányt a Vanda nevet kapta.

A baba édesanyja első gyermeke.

Vanda természetes úton, spontán szüléssel jött világra, 47 centiméterrel és 2350 grammal.

Idén kislány lett az első fővárosi újszülött; 2019 első budapesti babája a Honvédkórházban született.

Az intézmény kedd reggeli tájékoztatása szerint a kislány a Vilma nevet kapta.

A kislány 2 óra 55 perckor 54 centiméterrel és 3870 grammal jött világra.

Vilma édesanyja első gyermeke.

A fővárosi állami intézmények szülészetei közül másutt is született gyermek az új év első napján, de az év első két órájában idén nem.

forrás: https://keol.hu/kecskemet-bacs/benett-tibor-az-elso-kecskemeti-baba-2019-ben