Hírek

650 percig zenélt Radics Sándor cimbalomművész a 650 éves városban. Nem csupán rekordot döntött, emberileg is ötösre vizsgázott: a befolyt összeget a Bács-Kiskun Megyei Kórház Onkoradiológiai Központja és Általános Sebészeti Osztálya részére nyújtotta át a mai nap folyamán.

Nem is akármennyi pénzt és nem is akármilyen módon muzsikált össze Radics Sándor cimbalomművész. 650 percig zenélt a 650 éves városban szeptember végén, mellyel nem csupán magyar rekordot döntött, hanem negyedmillió forintot is összegyűjtött a Bács-Kiskun Megyei Kórháznak.

– Én is súlyos beteg voltam és azt szokták mondani: jobb adni, mint kapni. Ez nekem már a hetedik jótékonysági akcióm volt. Tavaly a Nagytemplom felújítására félmilliót sikerült összegyűjtenem. Szeretek jótékonykodni, mert meghatódok, amikor valaki örül - árulta el a művész.

A mostani akcióhoz erős személyes szálak is fűzték: Dr. Sikorszki László, az Általános Sebészeti Osztály vezető főorvosa volt az, aki megmentette az életét. Nem csak a jótékonyságra lehet azonban büszke a muzsikus: ma hivatalosan is átadták számára az oklevelet, amely igazolja világszínvonalú eredményét. A városnak pedig azért járt az elismerés, mert támogatta ezt a cselekedetet.

Dr. Svébis Mihály igazgató, azt is elárulta, pontosan mire fordítják majd az összeget. Radics Sándornak, 49 előadónak, több mint 180 zenének, 200 ezer leütésnek és 650 percnek köszönhetően vehetnek részt továbbképzéseken a két támogatott osztály orvosai és ápolói.

forrás: https://hiros.hu