Hírek

 

Harmadik alkalommal hoztak pénzadományt a kecskeméti kórház koraszülött részlege számára a Mix Amatőr Röplabdászok. Idén 265 ezer forintot gyűjtöttek össze az Izsákon megrendezett Mix Röplabda Torna nevezési díjaiból és az ott befolyt támogatásokból. Ezt az összeget szerdán délelőtt adták át dr. Kelemen Editnek, a koraszülött és az újszülött részleg vezetőjének.

Nagy ritkaság, amikor magánszemélyek kezdeményeznek gyűjtést a kórház számára. Ezért is példaértékű, hogy a Mix Amatőr Röplabdászok már hagyományosan szép összeggel támogatják a Hírös Koraszülöttekért Közhasznú Alapítványt. Első évben 300 ezer forintot, tavaly 216 ezer forintot adtak át a dr. kelemen Editnek, idén pedig 265 ezer forintot sikerült összegyűjteniük.

Huszka Norbertet már kedves ismerősként köszöntötték a kórház gyermekosztályának játszószobájában. A Mix Amatőr Röplabdászok elnökének iker kislányai – Vanda és Gréti - közel három évvel ezelőtt a 33. héten jöttek világra 1950 és 2100 grammal. Bár csak három hetet töltöttek a koraszülött részlegen, szüleik számára ez idő alatt is kiderült, hogy a legjobb kezekben vannak. Ezért is döntöttek úgy, hogy rendszeresen támogatják majd az osztályon folyó magas szintű szakmai munkát.

A két gyönyörű kislány a sajtótájékoztató alatt végig boldogan játszott, ma már senki sem mondaná meg róluk, hogy korababák voltak. A részleg ajándékkal is kedveskedett a gyerekeknek, de Pap-Szekeres Anita ápolási igazgató és dr. Kelemen Edit is kapott egy-egy pólót Huszka Norberttől és Rosner Ferenctől.

A koraszülött részleg vezetőjétől megtudtuk, az adományt egyszer használatos eszközökre fordítják. Ebből vásárolnak például olyan rendkívül drága műszert, amelyeknek köszönhetően nem kell többször megszúrniuk a kisbabák vénáját.

Forrás : www.hiros.hu