Hírek

Forrás: www.keol.hu

A Rákóczi úton 2018. május 11-én, pénteken adták át a Korábban Érkeztem Dél-alföldi Koraszülött Intenzív Osztályért Alapítvány kecskeméti Koramentorházát. Hazánkban ma minden tizedik gyermek korábban jön a világra, nekik és szüleiknek nyújt reményt és segítséget a civil szervezet.

A Korábban Érkeztem Dél-alföldi Koraszülött Intenzív Osztályért Alapítvány 1,2 milliárd forintot nyert három évig tartó projektjének megvalósítására a Széchenyi 2020 programban. Ennek egyik eleme három Koramentorház kialakítása Szegeden, Kecskeméten és Gyulán. A Koramentorház lényege az, hogy legyen egy hely, ahová a koraszülésben érintett családok valóban haza tudnak érkezni.

A szülőknek logopédiai, gyógypedagógiai, pszichológiai és gyógytornász-szaktanácsadást nyújtanak, míg a koraszülöttként világra jött gyermekek mozgás- és értelmi, valamint érzelmi és beszédfejlődését támogatják a Koramentorház szolgáltatásai.

Az ünnepélyes kecskeméti megnyitón beszédet mondott dr. Rádi Katalin, a Korábban Érkeztem Alapítvány alapítója, Dr. Kelemen Edit, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Koraszülött Részleg Vezető Főorvosa, Dr. Tálosi Gyula, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekosztály Osztályvezető Főorvosa, Pintér Edit, a kecskeméti Koramentorház vezetője és Dajka Zsófia szupermentor, koraszülésben érintett édesanya.

A megnyitón részt vett többek között Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, és dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója is. A beszédek végén pedig Hodánics Tamás református lelkész áldotta meg a Koramentorházat.