Hírek

Hatalmas lelkesedéssel fogadták a kicsik Bobit a terápiás kutyát és gazdáját Farkas Andreát, illetve a Gyógyító Bocsok stábját – Dr. Budinkity Bernadettet, Vlaszák Ferencnét, Sallainé Szabó Viktóriát és Csobot Zsoltot a Nyitra utcai óvodában február 2-án, pénteken.

Bobi a terápiás kutya kísérte el a macikat a „rendelésre”, ahol végtelen türelemmel  tűrte, sőt élvezte, ahogy a kis kezek simogatják, gyógyítják elképzelt törött mancsát és sebeit.

A gyerekek megnézhették a mentőautót is „bevetésen”, Bobi végül sikeresen felépült.

A „Gyógyító Bocsok" a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítvány programja, amely játékos keretek között igyekszik megismertetni a gyógyító tevékenységet a gyermekekkel. Orvosok, egészségügyi szakemberek segítségével játszanak el közösen egy orvosi rendelést, ahol a gyerekek plüss játékát meggyógyítva, önmaguk győződhetnek meg arról, hogy ami az orvosnál illetve a kórházban történik, az korántsem olyan rémisztő, mint amekkora félelem övezi.

A program segítségével elsősorban a gyermekek kórháztól, orvosoktól való félelmét szeretnék csökkenteni. Az óvodások, kisiskolások játszva tapasztalhatják meg, hogyan zajlik egy orvosi vizsgálat. Emellett közvetlen kapcsolatba kerülnek a gyermeki szemmel talán félelmetesnek tűnő orvosi eszközökkel, kipróbálhatják, felvehetik azokat. Ilyenek például a fonendoszkóp, fehér köpeny, műtősruha, szájmaszk, gumikesztyű, spatula, vérnyomásmérő.