Hírek

Gyászhír - Dr. Pap Péter

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Dr. Pap Péter, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Urológiai Osztály főorvosa életének 75. évében váratlan hirtelenséggel elhunyt.

Bővebben

Gyászhír - Dr. Zsembery Béla

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Dr. Zsembery Béla, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Gyógyszerészeti Osztály nyugalmazott osztályvezető főgyógyszerésze  életének 77. évében elhunyt.

Bővebben

Magyarországon egyedülálló térdműtétet végeztek Kecskeméten

Egy olyan új térdprotézist alkalmaztak az orvosok, melynek élettartama hosszabb és a térd működését is könnyíti. 

Bővebben

Gyászhír - Dr. Tóth Ágnes

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Dr. Tóth Ágnes, a Bács-Kiskun Megyei Kórház I. Belgyógyászati-Kardiológiai Osztály nyugalmazott belgyógyász főorvosa életének 73. évében elhunyt.

Bővebben

Semmelweis-nap alkalmából díjakat és okleveleket kaptak Kecskeméten orvosok, ápolók, kórházi dolgozók

Dr. Nagy Anikó egészségügyért felelős államtitkár is köszöntötte szerdán a Városháza Dísztermében a kecskeméti megyei kórház Semmelweis-napi elismerés átadási ünnepségén az egészségügyi dolgozókat, valamint közülük is kiemelten a megjutalmazott orvosokat, ápolókat, és kórházi dolgozókat. 

Bővebben

Adományt kaptak a koraszülöttek

Adománnyal gazdagodott a Hírös Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány. Június 22-én a főtéri Nagy Kecskeméti Escuvée és Lagzi rendezvény során gyűlt össze az a 100 ezer forint, amit ma adtak át a szervezők.

Bővebben

Gyászhír - Dr. Bentzik András

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Dr. Bentzik András, a Bács-Kiskun Megyei Kórház szülész – nőgyógyász főorvosa életének 64. évében elhunyt.

Bővebben

A színjátszó találkozón a zsűri különdíját nyerték el a Bács-Kiskun Megyei Kórház Pszichiátriai Osztály Nappali Kórházának tagjai

A napokban rendezték meg a Pszichiátriai Betegek XI. Országos Színjátszó és Művészeti Találkozóját Nagykanizsán, a Medgyaszai Házban.

Bővebben

Egy helyen működne az összes kórházi osztály Kecskeméten

Már zajlanak a Pólus II. program közbeszerzései, ennek keretében költöztetnék a kecskeméti megyei kórház még Honvédkórházban működő osztályait is a Nyíri útra. Ezenkívül nővérszálló építését is tervezik.

Bővebben

Megkezdődött a Pszichiátriai Szakdolgozók Országos Kongresszusa

Kecskemét ad otthont a Pszichiátriai Szakdolgozók XIX. Országos Kongresszusának, amelyet a Bács-Kiskun Megyei Kórház szervezett. A 23-ig tartó rendezvény megnyitóján dr. Svébis Mihály, a kórház főigazgatója, Pap-Szekeres Anita ápolási igazgató, Bugarszki Miklós, a Magyar Ápolási Egyesület alelnöke, dr. Szilágyi Simon, a Magyar Pszichiátriai Társaság elnökségi tagja és a két fő szervező, dr. Máttyássy Adrienn osztályvezető főorvos és Tóth Mónika, a Pszichiátriai Osztály vezető ápolója mondott köszöntőt.

Bővebben

Humánerőforrás fejlesztés a Bács-Kiskun Megyei Kórházban

A Bács-Kiskun Megyei Kórház, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Oktató Kórháza, az Európai Szociális Alapból 148,74 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást nyert el.

Bővebben

„Felülírta” az eső a Fizioterápia Kupa kispályás foci délután döntő mérkőzéseit

Ilyen sem volt még a Bács-Kiskun Megyei Kórház Fizio- és Mozgásterápiás Osztálya által szervezett Fizioterápia Kupa kispályás foci délutánon, a GAMF pályán. A péntek esti eső miatt el kellett halasztani a döntőt és a „bronzmeccset" is.

Bővebben

265 ezer forintos adománnyal támogatták a koraszülött részleget

Harmadik alkalommal hoztak pénzadományt a kecskeméti kórház koraszülött részlege számára a Mix Amatőr Röplabdászok. Idén 265 ezer forintot gyűjtöttek össze az Izsákon megrendezett Mix Röplabda Torna nevezési díjaiból és az ott befolyt támogatásokból. Ezt az összeget szerdán délelőtt adták át dr. Kelemen Editnek, a koraszülött és az újszülött részleg vezetőjének.

Bővebben

Csíkszentdomokoson végeznek szűrővizsgálatokat a kecskeméti kórház orvosai

Ezen a héten a székelyföldi Csíkszentdomokoson végez szűrővizsgálatokat egy Bács-Kiskun megyei orvoscsoport - közölte hétfőn a Hargita megyei önkormányzat sajtóosztálya.

Bővebben