Hírek

Több mint egymillió forint gyűlt össze a Pszichiátriai Osztály jótékonysági koncertjén

Az Evangélikus templomban rendezték meg a Bács-Kiskun Megyei Kórház Pszichiátriai Osztályának jótékonysági koncertjét.

Bővebben

Szeptemberben Svébis Mihály és Christian Wolff is futni fog

Már használják a megyei kórház csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályán azt a modern, 10 millió forintért beszerzett lélegeztetőgépet, amelyre a szeptemberi jótékonysági futóversennyel gyűjtöttek pénzt az osztály dolgozói.

Bővebben

Az altatással kapcsolatos tévhiteket oszlatták el

Az altatóorvosok munkájáról szerezhettek valódi ismereteket az érdeklődők a Bács-Kiskun Megyei Kórházban tartott szombati nyílt napon. Az aneszteziológia olyan orvosi szakterület, amelyről számos tévképzet kering a köztudatban. Ezeket kívánták eloszlatni a szervezők, hogy megmutassák, biztonságban vagyunk a műtétek alatt.

Bővebben

Elismerést vehetett át Dr. Bank Gyula osztályvezető főorvos úr

A köztársasági elnök a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést adományozta a hazai idősgyógyászati ellátás területén végzett példaértékű, holisztikus szemléletű gyógyító munkája elismeréseként Dr. Bank Gyula Zsolt, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Krónikus Belgyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa részére.

Bővebben

Először nyílik kiállítás a pszichiátriai osztály ellátottjainak munkáiból

Első alkalommal állítják ki Kecskeméten azoknak a szkizofréniával, autizmussal vagy krónikus hangulati zavarral élő betegeknek a kerámiáit és festményeit, akik a megyei kórház pszichiátriai osztályának nappali részlegén ismerkedtek meg az alkotás örömével, ezáltal erősítve önbecsülésüket.

Bővebben

Ötödik születésnapját ünnepelte a Kórház kórus

A Bács-Kiskun Megyei Kórház Medrigál Kórusa 2014. február elején alakult Pap-Szekeres Anita ápolási igazgatónő ötlete alapján.

Bővebben

Betegbiztonság

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház az Emberi Erőforrás Operatív Program keretein belül meghirdetett, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése által társfinanszírozott Betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztések” címen pályázatot adott be, melyen vissza nem térítendő támogatást nyert el.  A támogatással 197,49 millió Ft értékű beruházás valósult meg a Bács-Kiskun Megyei Kórházban. A projekt az Európai Unió támogatásával valósult meg.

 

Bővebben

Oltalmazó Kezek Díjátadó Ünnepség Kiskunfélegyházán

A Bács-Kiskun Megyei Kórház Kiskunfélegyházi Telephelyének vezetősége, mint az „Egészségért közalapítvány a kórházért” kuratóriuma alapította meg tavaly az egészségügyi szakdolgozókat jutalmazó “Oltalmazó kezek” díjat.

Bővebben

Mogyoró kutya is a Gyógyító Bocsokkal tartott

Mogyoró, a hat hónapos mentőkutya is „rendelést” tartott ma a Béke Iskola második osztályos tanulóinak. A Bács-Kiskun Megyei Kórház Gyógyító Bocsok csapata játékos formában mutatta be a kicsiknek, mi is várhat rájuk, ha betegek lesznek.

Bővebben

Lakossági tájékoztatás

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a 12/2017. (VI.12.) EMMI rendelet előírása alapján az  otthonukban keletkező fertőző veszélyes hulladékaikat a Bács-Kiskun Megyei Kórházban kihelyezett gyűjtődobozokban helyezhetik el.

Bővebben

Magyar Ápolók Napja

Köszönjük áldozatos munkájukat!

Bővebben

Lakossági közlemény

Látogatási tilalom megszüntetése

Bővebben

Ma van a magyar ápolók napja

A Magyar Ápolási Egyesület kezdeményezésére február 19-e, Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulója, 2014 óta a Magyar Ápolók Napja

Bővebben

Véget ért a jelölés, ma indul a szavazás a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj jelöltjeire

Mintegy 1200 orvosi díjra szóló jelölés érkezett a pácienseiktől azokra a Magyarországon praktizáló orvosokra, akik elhivatottsággal és odaadással végzik mindennapi munkájukat. A díjat 2017-ben, hagyományteremtő szándékkal hozta létre a szegedi Goodwill Pharma az Egészségért Alapítvány. A tavaly szeptember óta tartó periódusban a Díjra országszerte közel 700, a gyógyítás iránt elkötelezett, példaértékű munkát végző szakembert javasoltak.

Bővebben

Újszülött-melegítő ágyat adományoztak a kórháznak

1,2 millió forint értékű újszülött-melegítő ágyat kapott a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztálya. Az anyaméhet utánzó eszközt az Országos Mosolyért Egyesület adta át szerda délelőtt. Az ágyat helyi és környékbeli vállalkozók adományaiból vásárolták meg.

Bővebben

Humánerőforrás fejlesztés a Bács-Kiskun Megyei Kórház kecskeméti, kiskunfélegyházi és kalocsai telephelyein

Európai Uniós támogatásból humánerőforrás fejlesztés valósult meg a Bács-Kiskun Megyei Kórházban. A kórház valamennyi telephelyét érintő fejlesztéssel az intézményi hiányszakmákban orvosi és szakdolgozói létszámbővítés történt. A projekt az Európai Szociális Alapból 148.74 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Bővebben