Hírek

„Felülírta” az eső a Fizioterápia Kupa kispályás foci délután döntő mérkőzéseit

Ilyen sem volt még a Bács-Kiskun Megyei Kórház Fizio- és Mozgásterápiás Osztálya által szervezett Fizioterápia Kupa kispályás foci délutánon, a GAMF pályán. A péntek esti eső miatt el kellett halasztani a döntőt és a „bronzmeccset" is.

Bővebben

265 ezer forintos adománnyal támogatták a koraszülött részleget

Harmadik alkalommal hoztak pénzadományt a kecskeméti kórház koraszülött részlege számára a Mix Amatőr Röplabdászok. Idén 265 ezer forintot gyűjtöttek össze az Izsákon megrendezett Mix Röplabda Torna nevezési díjaiból és az ott befolyt támogatásokból. Ezt az összeget szerdán délelőtt adták át dr. Kelemen Editnek, a koraszülött és az újszülött részleg vezetőjének.

Bővebben

Csíkszentdomokoson végeznek szűrővizsgálatokat a kecskeméti kórház orvosai

Ezen a héten a székelyföldi Csíkszentdomokoson végez szűrővizsgálatokat egy Bács-Kiskun megyei orvoscsoport - közölte hétfőn a Hargita megyei önkormányzat sajtóosztálya.

Bővebben

XVII. Regionális Ápolási Konferencia Kecskeméten

Tizenhetedik alkalommal rendezték meg június 8-án, pénteken a Regionális Ápolási Konferenciát, amely minden évben töretlenül azt a célt szolgálja, hogy megünnepeljék az ápolókat, és számukra szakmai továbbképzést biztosítsanak.

Bővebben

Pótgyereknap a kórház gyermekosztályán

A Leskowsky Hangszergyűjtemény zenés játékkal, a Ciróka Bábszínház Létrameséjével, a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány pedig Fügével és másik két kiskutyával próbálta szebbé varázsolni a Bács-Kiskun Megyei Kórház pótgyermeknapját. A kórház célja, hogy színesebbé tegyék a kicsik mindennapjait.

Bővebben

Megnyerte a „kenguruversenyt” a kecskeméti kórház PIC részlege

A Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályának szervezésében immár harmadik alkalommal rendezik meg a FINETA 3.0 azaz a Fiatatal Neonatológusok Találkozóját Kecskeméten a Four Points by Sheraton hotelben 2018. május 31. és június 2. között.

Bővebben

Elismerést vehetett át Dr. Hódi Zsuzsanna főorvos asszony

Büszkék vagyunk munkatársunkra, Dr. Hódi Zsuzsanna főorvos asszonyra, aki több évtizedes kiemelkedő munkájának elismeréseként „Kecskemét Városért Egészségügyi Díj"-at vehetett át a 2018. május 31-i közgyűlésen.

Bővebben

Kézhigiénés Világnap a Bács-Kiskun Megyei Kórházban

 

A Kézhigiénés Világnap alkalmából a Bács-Kiskun Megyei Kórházban is megemlékezést tartottak 2018. május 7-én.

Bővebben

Hármas szülinapot ünnepeltek a koraszülött részlegen

Egy évvel ezelőtt 450 grammal született Anett és Laura a kecskeméti kórházban. Kisebb csoda, hogy most mindketten teljesen egészségesek. Kedden délután a koraszülött részlegen ünnepelték első szülinapjukat, hogy megköszönjék életüket az orvosoknak, ápolóknak. Velük együtt szülinapozott a kis Máté is, aki szintén korababaként jött világra.

Bővebben

Átadták a Koramentorházat Kecskeméten

A Rákóczi úton 2018. május 11-én, pénteken adták át a Korábban Érkeztem Dél-alföldi Koraszülött Intenzív Osztályért Alapítvány kecskeméti Koramentorházát. Hazánkban ma minden tizedik gyermek korábban jön a világra, nekik és szüleiknek nyújt reményt és segítséget a civil szervezet.

Bővebben

Hogyan készül? Az EESZT

Mire jó az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér? Milyen előnyökkel jár az orvos és a beteg számára? Mennyiben gyorsítja az ellátást? Itt minderre választ kaphat. Ismerkedjen meg az EESZT-vel Gyetván Csaba "Hogyan készül?" filmjein keresztül!

Bővebben

Egyre több ikergyermek születik a megyei kórházban

Az elmúlt években jelentősen megnövekedett az ikerszületések száma a kecs­keméti megyei kórház adatai alapján. Ennek legfőbb oka, hogy egyre több gyermekre vágyó pár vesz részt lombikprogramban. A gyermekvállalási életkor kitolódott, jóllehet a szülők éveinek számával párhuzamosan nő a terhesség kockázati tényezőinek aránya is.

Bővebben

Izlandi énekkarral koncertezett a kecskeméti kórház kórusa

Az izlandi Kvennakórinn Heklurnar énekkar adott hangversenyt 2018. május 12-én, szombaton 18 órakor, az Evangélikus templomban.

Bővebben

Nyugdíjas találkozó a megyei kórházban

Találkozóra hívta a Bács-Kiskun Megyei Kórház vezetése a nyugdíjas munkatársakat szombaton, 2018. május 12-én délben. Több mint 200 egykori kórházi dolgozót vett részt az eseményen.

Bővebben

Díjjal ismerték el a főorvos munkáját a félegyházi betegek

Betegeinek szavazatai alapján négy évtizedes munkája elismeréseként Szent-­Györgyi Albert Orvosi Díjat kapott dr. Perlaki Pál belgyógyász-kardiológus. A főorvos korábban már átvehette a Kiskunfélegyháza Egészség­ügyéért díjat, ám közönségdíj, a betegek visszajelzése számára mindennél fontosabb.

Bővebben