Hírek

Kecskemét a hírős város -a Mercedes gyár hatása – van Virág tövis nélkül – egy jó orvos után a világ végére is elmegyünk – az internet minden betegnek jár

Úgy mondják, a szomszéd rétje mindig zöldebb. Na, meg az is igaz, hogy röpke három nap alatt aligha lehet véleményt formálni egy másik vidéki megyeszékhelyről csak úgy kutyafuttában. Így kezdem azzal, hogy a héten, Kecskeméten voltunk. Kórházi látogatáson. Ugyanis ha csak tehetjük a világ végére is elmegyünk ahhoz az orvoshoz, akihez teljes a bizalmunk. Fő az egészség, s ha ez most már Csongrád megyében fő vagy főz, akkor egyhuzamban leautózok utána.

Bővebben

Jótékonysági akcióval segítettek a Scoregoal Kecskeméti Futsal Club játékosai

Január 11-én a Scoregoal Kecskeméti Futsal Club játékosai, Marsa Levente, Móra Viktor, Marozsi Gábor és a szakmai igazgató Gáspár Sándor, meglátogatták a kecskeméti megyei kórház gyerekosztályát, ahová nem mentek üres kézzel, pénzadományt vittek magukkal.

Bővebben

Robot doktorok „gyógyítanak” a Kórház gyermekosztályán

Január 10-én a kecskeméti megyei kórház gyermek osztályának játszó szobájába: Dr.Code és társai, azaz igazi robotok érkeztek, hogy vidámabbá tegyék a gyerekek lábadozását.

Bővebben

Modern megfigyelőszobát alakítottak ki a kecskeméti kórházban

Nappali megfigyelőszobát alakítottak ki azoknak a betegeknek a kecskeméti megyei kórházban, akik érfestésen vagy értágításon estek át, és nyolc órával az operáció után hazamehetnek.

Bővebben

Mesebeli történetek – Kórházi varázslat

BOLDOGSÁGTEREMTŐ előadásokkal „gyógyítanak” a Ciróka Bábszínház művészei. Havonta egyszer keresik fel a kecskeméti kórház gyermekosztályának betegeit, bízván benne, hogy az általuk eljátszott mesék hatékonyabbá tehetik a terápiát.

Bővebben

Elindulhat a Pólus II. program előkészítése

A Bács-Kiskun Megyei Kórház PÓLUS II. programjának előkészítésével kapcsolatban tartottak sajtótájékoztatót pénteken délelőtt a kórház főigazgatóságán. A több milliárdos beruházás célja, hogy egy telephelyen tudjon működni az intézmény.

Bővebben

A kórházigazgató is köszöntötte az újév első kecskeméti babáját

Karácsonyra várták, de végül újévi ajándékként érkezett Tóth-Illés Arnold. A kisfiú 2018 első kecskeméti gyermekeként látta meg a napvilágot éjfél után 6 perccel, 3700 grammal és 52 centiméterrel. Kedden oklevéllel és ajándékcsomaggal köszöntötte dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház igazgatója.

Bővebben

Könyvadomány a Pszichiátriai Osztálynak

Egy újonnan nyíló antikváriumnak, a Kóborló Könyvesboltnak és tulajdonosának, Péteri Juditnak köszönhetően, az üzlet díszítéséül szolgáló „könyvkarácsonyfát” bontás után a Pszichiátriai Osztály kapta meg.

Bővebben

Karácsonyi ajándékok a kis betegeknek

2017. december 20-án meglátogatták a kecskeméti Four Points by Sheraton Hotel dolgozói a Bács-Kiskun Megyei Kórház Gyermekosztályát, és ajándékokat hoztak a közelgő ünnepek alkalmából az osztály kis betegeinek és dolgozóinak. Ezúton is köszönjük nekik a figyelmességet!

Bővebben

Meghitt karácsonyi ünnepség a kórházban – az elmúlt 10 év legeredményesebb évét zárják

Dr. Mócza György felhívta a figyelmet arra is,  hogy a különböző teljesítmény mutatók alapján az intézmény az elmúlt 10 év legeredményesebb évét zárja 2017  decemberében.

Bővebben

Évzáró, karácsonyi ünnepség a kórházban

A városi kórház kollektívája december 13-án tartotta évzáró, karácsonyi összejövetelét. Az ünnepi összejövetelen dr. Körtvélyessy András főigazgató-helyettes szólt az elmúlt évben elvégezett tevékenységről és a jövő terveiről. Hajagos Gyula esperes-plébános karácsonyi ünnepi gondolatait osztotta meg a kórház kollektívájával, a Zenebarátok Kórusa pedig hangversennyel köszönte meg az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját. Az összejövetel végén a kórház vezetése ajándékkal lepte meg a munkahelyi közösségeket.

Bővebben

Hat éve szórakoztatják a közönséget

A fájós fogú oroszlán meséjével léptek fel a szabadszállási amatőr színjátszók nemrég a kecskeméti megyei kórházban. Ennek apropóján kérdeztük Kishalmi Istvánné Juditot, a társulat vezetőjét.

Bővebben

Kecskeméti önkormányzati képviselőktől kapott tornaszobát a kórház

Engert Jakabné, Bogasov István és Leviczky Cirill önkormányzati képviselők támogatásának köszönhetően egy új tornaszobát alakítottak ki a Bács-Kiskun Megyei Kórház Neurológiai- és Stroke Osztályán.

Bővebben

Ágy melletti dokkolót kapott adományként a kecskeméti kórház

Újabb adománnyal gazdagodott a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő-Gyermekgyógyászati Osztálya az Országos Mosolyért Egyesület jóvoltából. Az adomány egy ágy melletti dokkoló, mely egyszerre négy infúziós pumpát is tud tartani.

Bővebben

Elismeréseket adtak át a Bács-Kiskun Megyei Kórház Ünnepi Vezető Testületi Ülésén

Ünnepi Vezető Testületi Ülést tartott a Bács-Kiskun Megyei Kórház 2017. december 11-én, hétfőn a Három Gúnár Rendezvényházban. Az ünnepi ülésen a kórház vezető beosztású munkatársain kívül részt vett Dr. Mészáros János egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár, Kovács Ernő kormánymegbízott, és Dr. Kellermann Péter, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Kecskeméti Igazgatósága főigazgató főorvosa.

Bővebben

Műsort adott a Pótszék Társulat a kórház betegeinek

A Pótszék Társulat ismét jótékonysági estet adott a megyei kórházban. Emellett gyümölccsel és édességgel is meglepték a betegeket.

Bővebben