Hírek

Köszönjük áldozatos munkájukat!

Február 19-e a Magyar Ápolók Napja

Bővebben

Elindult a szavazás!

Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj

Bővebben

Jótékony szülinapos: egymilliós adományt gyűjtött a stroke osztály javára

Kárász Tamásnál már hagyomány, hogy születésnapján arra kéri barátait, családtagjait, álljanak egy-egy nemes ügy mellé. Idén több mint egymillió forintot gyűjtött össze, amit a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Neurológiai- és Stroke Osztályának fejlesztésére ajánlott fel. Ebből két elektromos ajtót vásárolhatott az osztály.

Bővebben

Negyedik kecskeméti orvosjelöltje is van már a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjnak

Kecskemét és a kecskeméti kórház is büszke lehet: tegnap még azt írtuk, hogy három kecskeméti jelölt van a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra, és íme, ma (2020. február 18-án) egy újabb név került fel a listára.

Bővebben

A beszélgessünk! Hírös Kecskemétiekkel vendége Dr. Gyenes Vilmos gyermekkardiológus főorvos úr

A „Hírös kecskemétiek” című pódiumbeszélgetés következő előadását rendezi meg 2020. február 25-én, kedden 19 órakor a Hírös Város Turisztikai Központ. Ezúttal három ismert kecskeméti személyiség mesél pályájáról, sikereiről és terveiről a Hírös Város Turisztikai Központban, a régi Városi Mozi épületében. 

Bővebben

Három kecskeméti orvost jelöltek a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra

A maga nemében egyedülállónak számító Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat minden évben olyan orvosoknak adományozzák, akiket a szakmai zsűri és a páciensek is érdemesnek tartanak a kitüntetésre. 

Bővebben

Egészségkert

Számos kutatás bizonyítja, hogy a gyógyuláshoz a modern orvostudomány és a gyógyszerek mellett hatalmas szükség van a test és a lélek feltöltődésére is.

Bővebben

A Mercedes-gyár munkatársai újították meg a kecskeméti kórház Sürgősségi Baleseti Ambulanciája várótermét

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár Magyarország egyik legnagyobb munkáltatójaként felelősséget vállal Kecskemét és a régió fejlődéséért. A vállalat különös figyelmet fordít az egészségügyi intézmények felé, régóta jól működő partnerkapcsolatokat ápol a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházzal is és keresi annak a lehetőségét, hogy miként segítheti az intézményt. A gyár kollégái felújították a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Sürgősségi Baleseti Ambulanciájának várótermét.

Bővebben

Lakossági tájékoztatás

Értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház kecskeméti Urológiai Osztályán elrendelt látogatási tilalmat Dr. Svébis Mihály főigazgató saját hatáskörben a mai nappal feloldja.

Bővebben

Újabb épületekkel bővülhet a megyei kórház

Dr. Svébis Mihály megyei kórház főigazgató volt a vendége a Jakabszállási Népfőiskola szerdai rendezvényének. Mesélt a kórház múltjáról, jelenéről és fejlesztési terveiről. Előadása végén a jakabiak feltehették kérdéseiket.

Bővebben

Kórházban jártak az önkéntes tűzoltók

A napokban a kecskeméti kórház gyerekosztályán járt az Egy csepp tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesület, hogy kicsit megkönnyítsék, felhőtlenebbé tegyék a gyerekek küzdelmét a betegséggel szemben. A gyerkőcök felpróbálhatták a tűzoltóruhát és egy Mercedes Benz 1113 tűzoltóautóba is beülhettek.

Bővebben

Nem babra megy

Az elhízás a Föld lakosságának több mint egynegyedét érintő egészségügyi probléma. A kóros túlsúly komoly betegségekhez, idő előtti halálhoz vezethet, gyermekkorban pedig még súlyosabb, alattomosabb veszélyforrás. 

Bővebben

Fókuszban a mindennapi kommunikáció

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Sürgősségi Betegellátó Osztálya a Neurológiai- és Stroke Osztállyal közösen nemrég „Sürgősség, neurológia és a mindennapi kommunikáció" címmel kreditpontos továbbképző kurzust rendezett a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpontban

Bővebben

ELINDULT A SZAVAZÁS! - Richter Anna Díj

Egészségkert csapata- Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház

Bővebben

Lakossági tájékoztatás - Látogatási tilalom az Urológiai Osztályon

Értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy a növekvő számú influenzaszerű felsőlégúti megbetegedések miatt a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház kecskeméti Urológiai Osztályán 2020. február 5-től Dr. Svébis Mihály főigazgató saját hatáskörben, visszavonásig, határozatlan időre látogatási tilalmat rendelt el.

Bővebben

SZÍN-TÉR PROJEKT – A test gyógyulása a lélek nyugalmával kezdődik

Elkezdődött a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház előcsarnokának átalakítása, mely során az impozáns tér változatos, színes és hasznos funkciókkal bővül.

Bővebben