Hírek

IV. Hírös Sárkányhajó Verseny Kecskeméten - Mobil csónakház építését támogatja a szövetség

A kecskeméti Benkó Zoltán Szabadidő Központban rendezték meg 2019. szeptember 14-én, szombaton 9 órától a IV. Hírös Sárkányhajó Versenyt.

Bővebben

Bemutatkozott az egészségügyi kerekasztal a kecskeméti Civil Korzón

A Városi Civil Kerekasztal 2019. szeptember 6-án, pénteken, Kecskemét főterén rendezte meg a XII. Városi Civil Korzót 14 órától 20 óráig. A korzón a Városi Civil Kerekasztal tagszervezetei mutatkoztak be színes műsorokkal interaktív foglalkozásokkal. (Fotó: Nagyné Szigeti Dóra)

Bővebben

Kecskeméti kórház - Kívánság teljesítve!

Meglepő látványban lehetett része azoknak, akik augusztus 28-án az esti órákban a kecskeméti megyei kórház felé jártak, hiszen egy hőlégballon indult útjára az intézmény udvaráról, rajta a főigazgatóval és két munkatársával. (Fotó: Bács-Kiskun Megyei Kórház)

Bővebben

Összemérték tudásukat Bács-Kiskun megye egészségügyi szakdolgozói

A Kiskunhalasi Semmelweis Kórház SZEPÓ nevű csapata nyerte a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Bács-Kiskun megyei szakmai versenyét. (Fotó: Kiskunhalasi Semmelweis Kórház)

Bővebben

Onkológusoknak és kardiológusoknak tartanak továbbképzést Kecskeméten

Pénteken és szombaton a Sheratonban tartják a III. Onkokardiológiai Napokat. Az ország onkológusai és kardiológusai számára szervezett továbbképző kongresszus célja, hogy együttgondolkodással megoldást találjanak a daganatos betegek kezelése során kialakuló szíveredetű szövődményekre.

Bővebben

Pagonyos mesékkel gyógyulhatnak a kis betegek

Egy 300 könyvet tartalmazó könyvespolcot adományozott a Pozsonyi Pagony kiadó a Bács-Kiskun Megyei Kórház gyermekosztályának. Az olvasmányok között a legkisebbektől a kamaszokig minden gyermek talál majd kedvére valót.

Bővebben

Fuss, hogy lélegezz 2.0

   -  2019.szeptember 21. -  Benkó Zoltán Szabadidőközpont

Bővebben

Lakossági tájékoztatás

Értesítjük Önöket, hogy 2019. szeptember 5-én, csütörtökön a Bács-Kiskun Megyei Kórház Tüdőgondozó Intézet és Tüdőszűrő Állomás (6000 Kecskemét, Piaristák tere 7.) továbbképzés miatt zárva tart.

Bővebben

Segítség a kiégés ellen

Elege van, üresnek, enerváltnak, kimerültnek érzi magát? Hangulatingadozástól szenved? Ezek lehetnek akár a kiégés jelei is. Jó hír, hogy ha egyedül képtelenek vagyunk megbirkózni mindennapos problémáinkkal, van szakértő segítség.

Bővebben

Állami kitüntetést kapott Dr. Pánczél Gyula kecskeméti nyugalmazott tüdőgyógyász főorvos

Áder János, Magyarország Köztársasági Elnökének megbízásából, Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter magas színvonalú munkájáért Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést adott át Dr. Pánczél Gyula nyugalmazott tüdőgyógyász főorvosnak, volt országgyűlési képviselőnek. 

Bővebben

Kiválóságok köszöntése Kecskeméten

Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2019. augusztus 22-én, csütörtökön tartott rendkívüli ülésén a napirendi pontok tárgyalása előtt a Mészöly Gyula-díj, a Kecskemét Város Környezetvédelméért Díj, az Év Kecskeméti Mestere Díj, a Kecskemét Gazdasági Fejlődéséért Díj, az Ifjúság a Közösségért Díj, az Év Kecskeméti Civil Szervezete Díj, valamint az Év Kecskeméti Polgárőre elismerő cím átadására, valamint az állami kitüntetésben részesültek köszöntésére került sor.

Bővebben

Köszönjük az elismerő szavakat! Egy hozzátartozó nyílt levele:

Sosem szoktam ilyet kérni, de kérlek segítsetek, hogy eljusson az illetékesekhez, és minél több ember csalódjon pozitívan a sokat szídott egészségügyben!

Bővebben

Édesanyákat és babákat köszöntöttek a kórházban

Édesanyákat, kismamákat köszöntött emléklappal és ajándékkal Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere és Engert Jakabné önkormányzati képviselő, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke 2019. augusztus 25-én, vasárnap délelőtt a megyei kórház szülészeti osztályán. 

Bővebben

Őzragut osztott Dr. Svébis Mihály a Wojtyla-házban

Dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei kórház főigazgatója vendégeskedett hétfőn a kecskeméti Wojtyla Barátság Központban, a népkonyhán mindenkihez volt egy kedves szava és segített az étel kiosztásában is - tudósított a baon.hu

Bővebben

Gyászhír - Hegedűs Zoltánné Nagy Márta

Fájdalommal búcsúzunk Hegedűs Zoltánné Nagy Márta ápoló munkatársunktól, aki 2019.08.21-én hagyta itt a földi létet betegségével való küzdelme végére érve.

Bővebben

Gyászhír - Dr. Száz Attila

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Dr. Száz Attila, a Bács-Kiskun Megyei Kórház sebész, traumatológus főorvosa életének 70. évében elhunyt.

Bővebben