Hírek

Újraélesztési ismeretek a kalocsai Szent István Gimnáziumban

2018. december 10-én este a Bács-Kiskun Megyei Kórház munkatársai Dr. Csefkó Eszter gyerekorvos és Dr. Zag Levente sürgősségi szakorvos a kalocsai Szent István Gimnázium dísztermében tartott oktatást elsősorban szülőknek.

Bővebben

A Mindennapok Angyalait jutalmazták Kecskeméten

A Bács-Kiskun Megyei Kórház szakdolgozói, 2018. december 13-án, csütörtökön délután pénzjutalomban részesültek az Ifjúsági Otthonban. A „Mindennapok Angyalainak" áldozatos és sokszor emberfeletti munkáját a Hovány Alapítvány ismerte el ily módon, immár ötödik alkalommal. Az öt év alatt 169 kórházi dolgozó kapott már anyagi elismerést a munkájáért az alapítványtól. (Fotók: Vincze József)

Bővebben

Tizenkét énekkar a Kórusok délutánján

Első osztályos gyermekek, különféle iskolák diákjai és az idősebb korosztály is megvillogtatta ma énektudását. Negyedik alkalommal rendezték meg a Kórusok délutánját a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárban.

Bővebben

Új nővérszálló épül Kecskeméten

8,5 milliárd forint összértékű beruházással Kecskeméten, Kaposváron, Szombathelyen, és Nyíregyházán új nővérszállókat építenek – jelentette be prof. dr. Kásler Miklós, emberi erőforrások minisztere, mai, budapesti sajtótájékoztatóján.

Bővebben

Elismeréseket adtak át a Bács-Kiskun Megyei Kórház év végi Ünnepi Vezető Testületi Ülésén

Ünnepi Vezető Testületi Ülést tartott a Bács-Kiskun Megyei Kórház 2018. december 10-én, hétfőn a Három Gúnár Rendezvényházban. 

Bővebben

Karácsonyra Hangolódás a Pótszék Társulattal

Karácsonykor a felnőttek is gyerekek lehetnek pár napra!

Bővebben

Szán helyett autón érkezett a kórházba a Mikulás

Vidám hangulat költözött a Bács-Kiskun Megyei Kórházba: szerdán délután ugyanis megérkezett a Mikulás. Nem is akárhogyan. Rénszarvasait otthon hagyta, és egy autóval robogott be a tucatnyi gyermek közé.

Bővebben

Mézit Mosolyért: a kórház kis betegeit örvendeztették meg a fiatalok

Több mint 300 mikuláscsomagot sikerült összegyűjteniük a Mézit Mosolyért Mozgalom aktivistáinak a rászoruló gyerekek számára. A fiatalok ma (hétfőn) délelőtt a Bács-Kiskun Megyei Kórház Gyermekosztályán jártak, ahol minden kisgyermeket megajándékoztak egy-egy csomaggal.

Bővebben

Immár 9. alkalommal hoztak ajándékokat a táborfalvi tűzoltók

Idén már 9. alkalommal látogatták meg és halmozták el ajándékokkal a Bács-Kiskun Megyei Kórház Gyermekosztályán fekvő kis betegeket a táborfalvi tűzoltók.

Bővebben

Mikulás váró parti 2018. december 5. 16 óra "A" épület Előcsarnok

Bizonyára ti is várjátok a piros ruhás, nagyszakállú érkezését, aki most december 5- én 16 órakor látogat meg minket! Ezúttal a Bács-kiskun Megyei Kórház szűk kéményén is lecsúszik a Mikulás és meg sem áll az A épület aulájáig. Nagy zsákjában hoz minden jót piros almát mogyorót. Ezért hát remélem mindenki jól viselkedett ebben az évben is!

Bővebben

I. Kecskeméti Hírös Hypertonia Nap

A Hotel Három Gúnár és Rendezvényház adott helyszínt 2018. december 1-jén a Bács-Kiskun Megyei Kórház, I. Belgyógyászat - Kardiológia Osztály, Hypertonia Decentrum és a Magyar Hypertonia Társaság konferenciájának. Az I. Kecskeméti Hírös Hypertonia Nap résztvevőit Kecskemét városvezetése nevében Engert Jakabné önkormányzati képviselő köszöntötte.

Bővebben

Egymillió forintos műszeradomány a Bács-Kiskun Megyei Kórháznak

A „K&H gyógyvarázs: gyermekem varázslatos gyógyulásának története” pályázaton hat kórházi osztálynak - összesen hatmillió forint értékben - nyertek műszertámogatást gyermekük gyógyulástörténeteivel a szülők.

Bővebben

Kerekegyházi születésnapi buliból lettek kemoterápiás kezelőszékek a kecskeméti kórházban

Két darab speciális kemoterápiás kezelőszéket adományoztak kerekegyházi civil kezdeményezés segítségével a kecskeméti kórház Onkoradiológiai Központjának - jelentették be szerdán egy kórházi sajtótájékoztatón.

Bővebben

Mesekönyvek a Gyermekosztálynak

A kecskeméti Ráday Múzeum munkatársai a Megyei Kórház Gyermekosztályán jártak, hogy a korábbi Népmese Napja rendezvényükön a résztvevők felajánlásaként összegyűlt 77 mesekönyvet átadják. A jeles közgyűjtemény múzeumpedagógusai a lábadozó gyerekek örömére egy-egy mesét el is mondtak, bátorítva a kicsiket gyógyító mese további szeretetére. A gondoskodó szolgálat közepette dr. Tálosi Gyula osztályvezető főorvos, Nyilas Marianna vezető ápoló és munkatársaik néhány percre maguk is meghatottan osztoztak a mese varázsában.

Bővebben

Az égiek is segítik az Onkoradiólógiai Központot

A Movember keretében szerveztek gyűjtést az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis vadászpilótái a kórház Onkoradiológiai Intézete számára. A támogatást szerdán adták át.

Bővebben