Hírek

Pályázati felhívás büfé üzemeltetésre

A Bács-Kiskun Megyei Kórház Kalocsai Szent Kereszt Kórház Telephelye büfé üzemeltetésre pályázatot ír ki.

Bővebben

Egymilliós adományt juttatnak a kórházi bál résztvevői a buszbaleset sérültjeinek és az áldozatok hozzátartozóinak

Beárnyékolta a kecskeméti báli szezon nyitányának tekinthető Bács-Kiskun Megyei Kórházért alapítványi bál hangulatát a Four Points by Sheraton hotelben, szombaton este a gyermekeket szállító magyar busz olaszországi balesete. A bálozók egy perces néma felállással emlékeztek meg a 16 áldozatról. A báli bevételből pedig 1 millió forintot juttatnak el Szinyei Merse Pál Gimnáziumnak, illetve az iskolán keresztül a buszbaleset sérültjeinek és az áldozatok hozzátartozóinak.

Bővebben

Integrált intézményi projektek a kecskeméti kórházban

„A fekvőbeteg szakellátó intézmények támogatására - a gazdaságilag hatékony struktúra-átalakításhoz, ehhez kapcsolódó szakmai és működési koncentrációt szolgáló fejlesztések megvalósítására" című felhívásra pályázatot adott be és nyert el a Bács-Kiskun Megyei Kórház 2016 év végén. A nyertes pályázat során 366.389.476 forint támogatási összeggel gyarapodott az intézmény - jelentette be a kórház vezetése január 20-án, egy sajtótájékoztatón.

Bővebben

2,2 millió forintos támogatást kapott a kórház koraszülött osztálya

Közvetlenül a császármetszés után egy 600 grammos kisbabát lélegeztetett Kelemen Edit azon a videón, amit csütörtökön délután mutattak be a megyei kórházban rendezett sajtótájékoztatón. A felvételeket azért játszották le, hogy személyesen bizonyosodhassanak meg a támogatók, a lehető legjobb helyre került a KTE kosárlabda csapat adománya.

Bővebben

Orvostovábbképzés Kecskeméten: sürgősség, neurológia és infektológia

A Bács-Kiskun Megyei Kórház, a Szegedi Tudományegyetem Oktatókórházának Sürgősségi Betegellátó, valamint Neurológiai és Stroke Osztálya egynapos továbbképzést szervezett „Sürgősség, neurológia és infektológia" címen a Four Points by Sheraton Kecskemét hotel konferenciatermében. A kurzus célja az volt, hogy gyakorló orvosok számára interdisciplinaris áttekintést adjon a sürgősségi ellátás neurológiai és infektológiai aktualitásairól.

Bővebben

Lakossági tájékoztatás

A Bács-Kiskun Megyei Kórház Kiskunfélegyházi Telephelyén költöznek a szakrendelések!

Bővebben

Az Év Gyarkorlati Képzőhelye díjat a Bács-Kiskun Megyei Kórház kapta

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ünnepi küldöttgyűlésén az Év Gyakorlati Képzőhelye díjat, a Bács-Kiskun Megyei Kórháznak adományozta.
A kitüntető díjat Pap-Szekeres Anita ápolási igazgató asszony vette át.

Bővebben

Jogerősen pert nyert a Bács-Kiskun Megyei Kórház

2016 februárjában a Facebook közösségi oldalára felhelyezett fotó alatt közzétett közléssel az alperes megsértette a kórház jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát, amiért a kórház feljelentést tett.

A bíróság az alperest jogerősen elmarasztalta.

Intézményünk a jövőben is hasonló módon fog eljárni a jó hírnévhez fűződő jogát megsértőkkel szemben.