Hírek

Új játékok a gyermekosztály játszószobájában

Új játékokat kapott ajándékba a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont munkatársaitól a gyermekosztály tegnap.

Bővebben

Új módszer a daganatos betegek vénabiztosításához

Nemrég kezdtek el alkalmazni egy új vénabiztosítási módszert a kecskeméti megyei kórház onkoradiológiai központjában. A cél, hogy a daganatos betegek kezelése során minél kevesebb legyen a tűszúrás, és hogy javuljon a terápia hatékonysága.

Bővebben

XXV. Országos Szülésznői Konferencia Kecskeméten

Idén a Bács-Kiskun Megyei Kórház Szülészet-Nőgyógyászati Osztálya rendezte meg a jubileumi, XXV. Országos Szülésznői Konferenciát. A háromnapos szakmai programsorozatnak a Hírös Agóra adott otthont.

Bővebben

Idegenvezetés a kecskeméti szülészeten

2017. május 7-16. között Kecskeméten ismét megrendezésre került a Születésünnep című rendezvény.

Bővebben

Idén is adománnyal támogatták a koraszülött részleget a röplabdászok

Idén 216 ezer forintot gyűjtöttek össze a Mix Amatőr Röplabdászok tagjai a kecskeméti kórház koraszülött részlege számára. Az adományt kedden délelőtt adták át Dr. Kelemen Editnek, a PIC részleg vezetőjének, majd közösen járták be az intenzív centrumot.

Bővebben

Megemlékezés a Kézhigiénés Világnap alkalmából

A Bács-Kiskun Megyei Kórház Vezetősége és a Kórházhigiénés osztály a 2017. évi Kézhigiénés Világnap alkalmából megemlékezést tartott május 5-én.

Bővebben

Csecsemő újra élesztő, lélegeztető készüléket adományozott a Magyar Fejlesztési Bank a kórháznak

Az élet egyik legszebb, egyben legrizikósabb pillanata a születés, amikor is a világra jött csecsemőre számos veszély leselkedik. A statisztikák szerint ilyenkor az újszülöttek közel 10 százalékánál van szükség valamilyen segítségre a légzés beindulásához. Ez az esetek többségében enyhe bőringerek alkalmazása, de esetenként szükség lehet lélegeztetésre is  - mondta dr. Korsós Judit, a Kalocsai Szent kereszt Kórház csecsemő osztályának gyermekgyógyásza abból az alkalomból, hogy  az intézménynek a Magyar Fejlesztési Bank által adományozott újraélesztő és lélegeztető készüléket a sajtó munkatársainak bemutatta.

Bővebben

Hangszerbabusgató a kis betegeknek

Szanszula, cajon, djemba, nyelvdob és didgeridoo hangja szólt csütörtökön délután a kecskeméti kórház második emeleti gyermekosztályán. Interaktív hangszersimogató foglalkozást tartott ugyanis a beteg gyerekek számára a Leskowsky Hangszergyűjtemény. Két hónapja rendszeresen járnak az osztály játszószobájába, minden találkozó igazi örömzenéléssel ér véget.

Bővebben