Hírek

Elektromos Mercedes kisautókat kapott a gyerekosztály

Óriási volt az öröm hétfő délután a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztályán. Három elektromos Mercedes kisautót kaptak ajándékba az osztályon gyógyuló betegek a Music FM Rádió és a Hovány Autóház közös jótékonysági akciójának keretében. 

Bővebben

Játszóteret adományozott a Mercedes-gyár a kecskeméti kórháznak

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. jóvoltából a Bács-Kiskun Megyei Kórház egy újonnan kialakított játszótérrel gazdagodott.

Bővebben

PIC-nikezés és kisautózás

"PIC"nikezés és kisautózás a koraszülöttek világnapján, november 17-én.

Bővebben

Köszönetnyilvánítás egy hálás édesanyától

Tiszta szívvel írom Önnek ezt az emailt, hisz az Önök kórháza ebben a nehéz időszakban visszaadta az emberekbe és az egészségügybe vetett hitemet.

Bővebben

Dr. Horváth Zsolt: Előnyökkel jár az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér bevezetése

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) 2017. november 1-jével történő bevezetésével kapcsolatos tudnivalókat ismertette és a felmerülő kérdésekre adott választ 2017. október 27-án, a kecskeméti kórházban tartott sajtótájékoztatón Dr. Horváth Zsolt orvosigazgató.

Bővebben

Köszönet

Tisztelt Főigazgató Úr!

Kérem, engedje meg, hogy magam és a többi szülő, valamint a Cf-es gondozott nevében, hálás köszönetünket fejezzük ki, hogy kezdeményezésünkre létrehozta Bede Tanárnővel a Cf-es szakrendelést és Cisztás Fibrózis beteg-gondozót és annak zavartalan működését biztosítja.

Bővebben

Felhívás szavazásra! Bács-Kiskun Megyei Príma Díj jelölt - dr. Nagy András osztályvezető főorvos

Szavazzon Ön is!

2017. évben is lehetőség nyílik a Bács-Kiskun Megyei Príma Díjra jelöltek támogatására.

Megtisztelő intézményünk számára, hogy Dr. Nagy András osztályvezető főorvos urat is a jelöltek között tudhatjuk.

Kérjük szavazatukkal támogassák a megyei kórház dolgozóját a http://primadij.hu/szavazas weboldalon!

Bővebben

Nyugdíjas találkozó a Szent Kereszt Kórházban

Az október 16-án, hétfőn megtartott nyugdíjas találkozón ajándéktárggyal és virággal búcsúztatta hat nyugdíjba vonuló munkatársát a Kalocsai Szent Kereszt Kórház.

A több évtizede változatlanul magas színvonalasan megrendezett nyugdíjas találkozók folytatásaként idén október 16-án, hétfőn ajándéktárggyal és virággal búcsúztatta az elmúlt egy évben nyugdíjba vonuló hat munkatársát a Kalocsai Szent Kereszt Kórház. Az intézmény szakszervezettel közös rendezvénye ezúttal is örömteli hangulatban telt.

Bővebben

Kiss Jenő: „Jó kezekbe kerültem!”

Néhány napig igazi kórházi kerekesszékre cserélte a Család ellen nincs orvosság című darab kerekesszékét Kiss Jenő. A kecskeméti Katona József Színház méltán nagy népszerűségnek örvendő művésze múlt hét szombaton került kórházba, immár otthon pihenheti ki a kórházi kezelés fáradalmait.

Bővebben

Indíts újra egy szívet kampánynap a Bács-Kiskun Megyei Kórházban

Óriási sikert aratott hétfőn délelőtt a Bács-Kiskun Megyei Kórház főbejáratának előcsarnokában az Intézmény Sürgősségi Betegellátó Osztályának (SBO) munkatársai által rendezett újraélesztés, valamint defibrillátor használat bemutató és oktatás. Szó szerint sorok álltak az előcsarnokban, hogy „kiképezzék" őket dr. Szabó István, dr. Zag Levente, dr. Csefkó Eszter és az SBO munkatársai.

Bővebben

Új fejezet a város életében: Egynapos sebészeti ellátás indult a félegyházi kórházban

Óriási sikert aratott hétfőn délelőtt a Bács-Kiskun Megyei Kórház főbejáratának előcsarnokában az Intézmény Sürgősségi Betegellátó Osztályának (SBO) munkatársai által rendezett újraélesztés, valamint defibrillátor használat bemutató és oktatás. Szó szerint sorok álltak az előcsarnokban, hogy „kiképezzék" őket dr. Szabó István, dr. Zag Levente, dr. Csefkó Eszter és az SBO munkatársai.

Bővebben

Kecskeméten tanulták a modern műtéti eljárást

A haladó laparoszkópos műtéti eljárásokat sajátíthatták el a kecskeméti megyei kórházban szerb és vajdasági magyar orvosok. Déli szomszédunknál ugyanis még 40 centiméteres metszést ejtenek egy hasnyálmirigy-operációnál a betegen, míg Kecskeméten csak pár centiset.

Bővebben

Németországból érkezett adomány a megyei kórházba

6,6 millió forint értékben érkezett adomány a Bács-Kiskun Megyei Kórház Idegsebészeti Osztálya számára egy régi betegük anyósának közreműködésével. A soltvadkerti Paprika Károlyné Marika német barátja az egyik helyi klinika igazgatója, Walter Hees. Ő küldte el a kitűnő állapotban lévő eszközöket és bútorokat a kecskeméti kórház számára.

Bővebben

Ciróka-bábok is gyógyítanak ezentúl a kórházban

A mese gyógyereje vitathatatlan, így felturbózott gyógyulás vár a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztályán fekvőkre. Az egyébként is hangulatos játszószobában mostantól minden hónap utolsó szerdáján bábszínházi előadás várja őket a Ciróka jóvoltából.

Bővebben

Szívünk Napja 2017 volt Kecskemét Főterén

Vasárnap 15 órától Kecskemét Főterére várták az egészségükért tenni akarókat a Szívünk Napjára a szervezők: a Szívbetegekért, a Szívinfarktus Megelőzésére Alapítvány, a Bács-Kiskun Megyei Kórházáért Alapítvány, a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei szervezete, és a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve.

Bővebben

Mobil kormányablakban igényelhettek ma e-személyit a kecskeméti kórházban dolgozók

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) 2017. november 1-jével történő bevezetésének támogatásaként október 2-án hétfőn mobil kormányablakot telepítettek ki egy napra a Bács-Kiskun Megyei Kórházba. Azért, hogy az egészségügyi dolgozók számára az EESZT szolgáltatásainak eléréséhez szükséges elektronikus személyi igazolványokat várakozásmentesen elkészíthessék.

Bővebben