Hírek

Lakossági tájékoztatás

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a 12/2017. (VI.12.) EMMI rendelet előírása alapján az  otthonukban keletkező fertőző veszélyes hulladékaikat a Bács-Kiskun Megyei Kórházban kihelyezett gyűjtődobozokban helyezhetik el.

Bővebben

Magyar Ápolók Napja

Köszönjük áldozatos munkájukat!

Bővebben

Lakossági közlemény

Látogatási tilalom megszüntetése

Bővebben

Ma van a magyar ápolók napja

A Magyar Ápolási Egyesület kezdeményezésére február 19-e, Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulója, 2014 óta a Magyar Ápolók Napja

Bővebben

Véget ért a jelölés, ma indul a szavazás a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj jelöltjeire

Mintegy 1200 orvosi díjra szóló jelölés érkezett a pácienseiktől azokra a Magyarországon praktizáló orvosokra, akik elhivatottsággal és odaadással végzik mindennapi munkájukat. A díjat 2017-ben, hagyományteremtő szándékkal hozta létre a szegedi Goodwill Pharma az Egészségért Alapítvány. A tavaly szeptember óta tartó periódusban a Díjra országszerte közel 700, a gyógyítás iránt elkötelezett, példaértékű munkát végző szakembert javasoltak.

Bővebben

Újszülött-melegítő ágyat adományoztak a kórháznak

1,2 millió forint értékű újszülött-melegítő ágyat kapott a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztálya. Az anyaméhet utánzó eszközt az Országos Mosolyért Egyesület adta át szerda délelőtt. Az ágyat helyi és környékbeli vállalkozók adományaiból vásárolták meg.

Bővebben

Humánerőforrás fejlesztés a Bács-Kiskun Megyei Kórház kecskeméti, kiskunfélegyházi és kalocsai telephelyein

Európai Uniós támogatásból humánerőforrás fejlesztés valósult meg a Bács-Kiskun Megyei Kórházban. A kórház valamennyi telephelyét érintő fejlesztéssel az intézményi hiányszakmákban orvosi és szakdolgozói létszámbővítés történt. A projekt az Európai Szociális Alapból 148.74 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Bővebben

Örökbe fogadták a kecskeméti kórház inkubátorában talált fiút

„Véglegesen és megnyugtatóan” rendezte a gyámhivatal annak a most három hónapos kisfiúnak a sorsát, akit még tavaly novemberben hagytak a kecskeméti kórház csecsemőmentő inkubátorában. Úgy tudjuk, a kisfiút örökbe fogadták.

Bővebben

Szavazzunk, hogy kecskeméti legyen a legjobb az évben

Indul az idei Családháló Díj! A  díj célja, nyilvános elismerésben részesíteni Magyarország legjobb intézményeit - szülészet, bölcsőde, óvoda, általános iskola-  és szakembereit - gyermekorvos, védőnő, óvónő, bölcsődei kisgyermeknevelő -, akik munkájukkal a legtöbbet segítettek a gyermekeken, családokon.

Bővebben

Gyászhír - Dr. Végh Lajos

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Dr. Végh Lajos, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Szülészet- és Nőgyógyászati Osztály főorvosa életének 84. évében elhunyt.

Bővebben

Az anyagcsere sürgősségi vonatkozásait taglalták a konferencián

Szombaton rendezte meg a Bács-Kiskun Megyei Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztálya és a Neurológiai és Stroke Osztálya „Mindennapi metabolikus dilemmáink” címmel továbbképzését és konferenciáját a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotelben.

Bővebben

Plüssjátékok árasztották el a kecskeméti kórház játszószobáját

Plüssjátékok „költöztek be" a Bács-Kiskun Megyei Kórház játszószobájába 2019. február 5-én, kedden délelőtt, hogy boldoggá tegyék a beteg kisgyermekeket és segítség gyors gyógyulásukat.

Bővebben

Minikonferencia az egészségügyi szimulációs képzésről

Az orvostanhallgatók, ápolóképzésben részt vevők és kezdő egészségügyi dolgozók gyakorlati oktatását segítő, úgynevezett skill labort hoznak létre 16 oktatókórházban - köztük Kecskeméten-, és három vidéki orvosképző karon. 

Bővebben

A daganatos betegek nagy részét „kulcslyukon” tudják műteni

A kecskeméti megyei kórházban a vastag- és végbéldaganatos, valamint a gyomortumoros betegek 60-70 százalékánál tudják alkalmazni a haladó laparoszkópos műtéti eljárást, amelynél nem nyitják fel hosszan a beteg testét.

Bővebben