Hírek

Az újfajta műtéti eljárással gyorsabb a rehabilitáció

Tavaly év végén egy újfajta műtéti eljárást vezettek be a kecskeméti megyei kórházban a csípőprotézisek beültetésénél.

Bővebben

Feloldották a látogatási tilalmat a Bács-Kiskun Megyei Kórház kalocsai Szent Kereszt Kórház telephelyén

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya által megküldött adatok, a csökkenő számú influenzagyanús megbetegedések és hurutos, légúti fertőzések miatt a Bács-Kiskun Megyei Kórház kalocsai Szent Kereszt Kórház telephelyi betegeinek teljes látogatási tilalmát 2017. március 3.-án, péntek reggel 8.00 órától feloldom.

Valamennyi beteg és látogatója megértését, együttműködését köszönöm!

Dr. Mócza György
főigazgató-helyettes

Vérünket adtuk

Az intézmény Ápolási Igazgatása a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal közösen váradást szervezett 2017. január 31-én a Bács-Kiskun Megyei Kórházban, melyen munkatársaink mellett a Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának egészségügyi szakos tanulói is részt vettek. A véradás megszervezésével betegeink ellátásán tudtunk segíteni.

Bővebben

Sok gyerek születik a megyei kórházban

Egyre több gyermek születik a kecskeméti megyei kórházban, tavaly és tavalyelőtt már több, mint a szegedi szülészeti és nőgyógyászati klinikán.

Bővebben

Átadták a Bács-Kiskun Megyei Kórház kiskunfélegyházi telephelyének 1,3 milliárd forintból épített új épületszárnyát.

Mészáros János, az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár emlékeztetett, a kórház 2012 decemberében került állami fenntartásba, és 2013 májusában integrálódott a Bács-Kiskun Megyei Kórház szervezeti struktúrájába. Hangsúlyozta: a kórház az állami tulajdonba kerülésekor elveszített ellátási formáit mint funkciókat mára visszakapta.

Bővebben

Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült munkatársunk

Az Ápolók Napja Budapesten megrendezésre kerülő központi ünnepségén, Rácz Sára a Tüdőbelgyógyászati osztály vezető ápoló helyettese, kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként, Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült. 

Bővebben

Kossuth Zsuzsanna emléknap

Kossuth Zsuzsanna születésének 200. évfordulója alkalmából a Magyar Ápolási Egyesület 2017-re meghirdette a Kossuth Zsuzsanna emlékévet.

Bővebben

Televíziót ajándékozott dr. Salacz László a kecskeméti kórháznak

Egy nagyképernyős LG televíziót ajándékozott dr. Salacz László, Kecskemét országgyűlési képviselője a Bács-Kiskun Megyei Kórház Pszichiátriai osztályának. Az ajándékot szerdán délben Dr. Svébis Mihály, a kórház főigazgatója és Dr. Máttyássy Adrienn, a BKMK Pszichiátriai osztály osztályvezető főorvosa vették át a politikustól.

Bővebben