Hírek

Reform korszak kezdődött az újszülött osztályon

Fontos lépést tett a Bács-Kiskun Megyei Kórház annak érdekében, hogy bababarát intézménnyé váljon. Áprilistól négy önkéntes védőnő segíti a kórházi védőnők munkáját azért, hogy a kismamák minden segítséget megkapjanak a szoptatáshoz. Az eredmény már most megmutatkozott. Míg februárban a haza engedett babáknak mindössze 14 százaléka volt kizárólag anyatejjel táplált, addig április első két hetére ez az arány 43 százalékra változott.

Bővebben

Kecskeméten ülésezett a Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság Dél-Kelet Magyarországi Szekciója

Dr. Horváth Zsolt a Bács-Kiskun Megyei Kórház orvosigazgatója és Dr. Fülep Zoltán, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályának osztályvezető főorvosa - aki egyben a Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság (MAITT) Délkelet Magyarországi Szekciójának elnöke is -  köszöntötték a regionális ülésén jelen lévőket április 14-én, szombaton az Aranyhomok Hotel konferenciatermében. A MAITT Kecskeméten „Aneszteziológia és intenzív terápia: fókuszban az életminőség!” címmel rendezett regionális konferenciát.

Bővebben

Köszönetnyilvánítás

Január 15-én mentővel kerültem az SBO-ra rosszullét miatt, majd 4 napig az Invazív Kardiológiai Osztály betege voltam. Szeretnék gratulálni a Kórház vezetésének a betegek kényelmét maximálisan kielégítő új részleghez és azon szándékukhoz, hogy további erőfeszítéseket tesznek a Kórház bővítéséhez és felújításához., ezzel is szolgálva az eredményesebb, magasabb színvonalú betegellátást.

Bővebben

Gyógyító Bocsok

Sikeres műtétet hajtottak végre a dunavecsei ovisok

Bővebben

Dr. Code – digitális oktatási központ – meglátogatta a Bács-Kiskun Megyei Kórházban tartózkodó gyermekeket.

Dr. Code – digitális oktatási központ – meglátogatta a Bács-Kiskun Megyei Kórházban tartózkodó gyermekeket.

Bővebben

Gyászhír - Dr. Kuczka Kálmánné

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Dr. Kuczka Kálmánné, életének 77. évében elhunyt.

Bővebben

Az életéért mondott köszönetet Bogi és Máté a koraszülött részlegen

Hatalmas meglepetésben volt része egy fiatal akasztói ikerpárnak szombaton.

Bővebben

Gyászhír - Dr. Perneczky Mária

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Dr. Perneczky Mária, (Dr. Juhász Györgyné Perneczky Mária) a Bács-Kiskun Megyei Kórház nyugalmazott osztályvezető főorvosa életének 83. évében elhunyt.

Bővebben

Gyászhír - Dr. Bruncsák András

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Dr. Bruncsák András, a Bács-Kiskun Megyei Kórház nyugalmazott belgyógyász osztályvezető főorvosa életének 81 évében elhunyt.

Bővebben

Nemzeti ünnepünk alkalmából állami kitüntetésben részesültek a Bács-Kiskun Megyei Kórház munkatársai

Nemzeti ünnepünk alkalmából állami kitüntetésben részesültek a Bács-Kiskun Megyei Kórház munkatársai

Bővebben

Új látogatási rend a kalocsai kórház telephelyen

Új látogatási rend a kórházban április 1-től – szigorúan betartatják a gyógyítás érdekében.

Bővebben

Új játszósarok a sürgősségi baleseti ambulancián

A Csengődi Napköziotthonos Óvoda nagycsoportosai látogattak el a Bács-Kiskun Megyei Kórház sürgősségi baleseti ambulanciájára, ahol megnézték a karácsonyi ünnepségen gyűlt adományok összegéből kialakított gyermeksarkot, melyet persze azonnal, lelkesen birtokba is vettek.

Bővebben

Újraéleszthető csecsemő és felnőtt szimulátorok bemutatója volt a kórház előcsarnokában

2018 február 21-én a Bács-Kiskun Megyei Kórház előcsarnokában az Intézmény Ápolásfejlesztési munkacsoportjának szervezésében a Medis Hungary Kft munkatársa, Székely Anikó segítségével csecsemő és felnőtt szimulátorok bemutatására került sor.

Bővebben

Oltalmazó Kezek Díjátadó Ünnepség Kiskunfélegyházán

A Bács-Kiskun Megyei Kórház kiskunfélegyházi telephelyének vezetősége, mint az „Egészségért közalapítvány a kórházért” kuratóriuma alapította meg a közelmúltban az egészségügyi szakdolgozókat jutalmazó “Oltalmazó kezek” díjat.  

Bővebben

Újraélesztés oktatás az SOS Gyermekfaluban

A Kecskeméti SOS Gyermekfaluban tartottak újraélesztési ismereteket felkérésre a Bács-Kiskun Megyei Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának munkatársai. 

Bővebben

Újraélesztő csapat alakult a Bács-Kiskun Megyei Kórházban


2018. február 1-én kezdte meg működését Kecskeméten a megyei kórházban a Medical Emergency Team, rövid nevén MET, az a gyors reagálású csoport, amely újraélesztés esetén segít a legmegfelelőbb ellátás – emelt szintű újraélesztés biztosításában.

Bővebben