Hírek

Gidófalván szűrtek a kecskeméti orvosok

Szeptember 4-én indult Gidófalva községben az az ingyenes egészségügyi szűrőprogram, amely Kovászna megyei és Bács-Kiskun megyei együttműködés keretében jött létre.

Bővebben

Testmelegben odakint is – már egészen PICi babák is édesanyjuk mellett lehetnek a kecskeméti koraszülött-intenzív részlegen

Több meghitt pillanatot tölthetnek együtt a PICi babák és mamák a Bács-Kiskun Megyei Kórház Perinatális Intenzív Centrumában átadott új, nyitott, de fűthető inkubátorok segítségével

Bővebben

Új informatikai rendszer

Tisztelt Betegeink!

Értesítjük Önöket, hogy 2017. szeptember 8-án (péntek) a Bács-Kiskun Megyei Kórház új informatikai rendszert vezet be.

Bővebben

A Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet újabb támogatása a kórháznak

2017. augusztus 8.
A Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezeten keresztül több ezer a gyógyítás során egyszer használatos eszköz, köztük fecskendő, műanyag kanál, mosópor, sebvarrótű, szonda és nőgyógyászati vizsgáló eszközök érkeztek a Bács-Kiskun Megyei Kórházba, melyet Szerdi Szilárd a Gyülekezet Pásztora adott át hivatalosan a mai napon.

Bővebben

Végső stádiumba ért a kórház új épületszárnyának átadása – megrendelték a bútorokat

Némi csalódást okoz azoknak, akik a kórház új reprezentatív bejáratán a „Nyitva” táblát keresik, ugyanis a legtöbb szakhatóság által már átvett épületrész belső bútorzatát csak nemrégiben tudták megrendelni pénzhiány miatt. Egyelőre nem tudni, hogy az úgynevezett mobiliákat a beszállító cég mikor tudja leszállítani, az országosan nagy megrendelések jelentősen lekötik a kapacitásokat. Gyorsítja a munkát, hogy a  speciális minőségű és méretű bútorok mennyiségét és méretét nem kell külön felmérni, azt a terv tartalmazza. Ám bútorok nélkül az egészségügyi létesítmények esetében  illetékes legfőbb hatóság, a Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya, régi nevén ÁNTSZ nem tudja megkezdeni  a használatba vételhez szükséges saját eljárását.

Bővebben

Lakossági tájékoztatás

Ezúton értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kecskemét- Nyíri úti telephelyére érkezők számára 2017. július 20-tól reggel 6 és este 18 között igénybe vehető az újonnan kialakított parkoló, melynek megközelítése a Csabay Géza körút felől lehetséges, átmenetileg ingyenesen.

Bővebben

Létkérdés számára, hogy segíthessen másokon

Miniszteri elismerésben részesült Semmelweis-nap alkalmából Csősziné Juhász Ildikó, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Kiskunfélegyházi Telephelyének telephelyvezető ápolója. A díjat Balogh Zoltán miniszter és Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár adta át hétfőn a budapesti Vigadóban megrendezett központi ünnepségen. Az elismerés kapcsán beszélgettünk az ápolási igazgatóval.

Bővebben

A gyógyítókat ünnepelték

Az egészségügyi dolgozókat köszöntötték Semmelweis-nap alkalmából pénteken a városháza dísztermében.

Bővebben