Hírek

Negyedszer is Kecskemétre került a Kenguru díj

Nagy érdeklődés mellett zajlik a FINETA 4.0, azaz a Fiatal Neonatológusok Találkozója Kecskeméten, a Four Points by Sheraton hotelben. Az újszülött-gyógyászattal foglalkozó orvosoknak és szakembereknek szóló szakmai rendezvényt immár negyedik alkalommal szervezte meg a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekosztálya.

Bővebben

Szelíd Motorosok ajándéka a megyei kórház játszószobájának

Újabb játékokkal bővült a Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztály játszószobájának tára

Bővebben

XVIII. Regionális Ápolási Konferencia Kecskeméten

Tizennyolcadik alkalommal rendezték meg 2019. május 31-én, pénteken a Regionális Ápolási Konferenciát, amely minden évben töretlenül azt a célt szolgálja, hogy megünnepeljék az ápolókat, és számukra szakmai továbbképzést biztosítsanak.

Bővebben

Vészhelyzet a Kecskeméti Kórházban

A sikeres tévésorozat, a „Vészhelyzet" elevenedett meg középiskolás diákok számára 2019. május 27-én, hétfőn délelőtt a Kecskeméti Kórházban, ahol a sürgősségi betegellátás világnapja kapcsán ismerkedhettek a sürgősségi ellátás folyamatával. A látványos bemutatót a Katona Gimnázium 29 biológia szakos diákja, és néhány Bányai gimnazista nézte végig.

Bővebben

Gyermeknap a Bács-Kiskun Megyei Kórházban

Hagyományosan a kórházban is megtartottuk a gyermeknapot 2019. május 26-án, vasárnap délután. A jóidőnek köszönhetően a programoknak a kórház kertje, játszótere adott otthont.

Bővebben

Koncerttel ajándékozták meg az édesanyákat

Egy lélekemelő koncerten vehettek részt a meghívott édesanyák szerda este a Hírös Agóra színháztermében. 

Bővebben

Sztárvendégek a kecskeméti kórházban: Szentpéteri Csilla és Szekeres Adrien

A Bács-Kiskun Megyei Kórház szülészeti osztályán köszönthették 2019. május 22-én, szerdán délután Szentpéteri Csilla és Szekeres Adrien művésznőket, akik a látogatást követően a kórház főbejáratánál elültették az intézmény Születésfáját, a Kecskeméten született gyermekek tiszteletére.

Bővebben

Miniszteri elismerés kórházunk vezető ápolójának

A Magyar Ápolási Egyesület megalakulásának 30. évfordulója alkalmából a Visegrádi Királyi Palotában tartott ünnepi ülés keretében Golovics Anikó a Bács-Kiskun Megyei Kórház Általános Sebészeti Osztály vezető ápolója kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként miniszteri elismerő oklevelet vehetett át.

Bővebben

Május a vérnyomásmérés hónapja – Szűrővizsgálat a Malom Központban

A Megyei Kórház I. Belgyógyászat-Kardiológiai Osztálya keretein belül működő, a Magyar Hypertonia Társaság által akkreditált Hypertonia Centrum szűrővizsgálatot tartott a Malom Központban 2019. május 17-én, pénteken 14-18 óra között. A helyszínen a vásárolni, nézelődni érkezőket invitálták egy gyors vérnyomásmérésre, valamint igény szerint vércukor-és koleszterinszint mérést is végeztek.

Bővebben

Május a vérnyomásmérés hónapja

A Hypertonia Világliga (World Hypertension League) kezdeményezésére 2005 óta május 17-e minden évben a Hypertonia Világnapja, mely kórképpel kapcsolatos szakmai információkkal évről évre változatosan szervezett programok kapcsán kaphattak válaszokat kérdéseikre az érdeklődők.

Bővebben

1 % felajánlás

Kérjük, idén se felejtse el személyi jövedelemadójának civil 1%-át felajánlani.

Bővebben

Kézhigiénés Világnap ünneplése a Bács-Kiskun Megyei Oktató Kórházban

Negyedik alkalommal tartott megemlékezést a Kézhigiéné Világnapja alkalmából a Bács-Kiskun Megyei Oktató Kórházhigiénés Osztálya.

Bővebben

Búcsú Dr. Szepes Attila főorvos úrtól

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Dr. Szepes Attila, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Gasztroenterológiai Osztály főorvosa életének 52. évében váratlan hirtelenséggel elhunyt.

Bővebben

Dr. Körmendy Szabolcs átvette a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat – Az elismeréssel járó összeget jótékonysági célra fordítja

A „Goodvill Pharma az Egészségért Alapítvány” által életre hívott Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj internetes közönségszavazásán dr. Körmendy Szabolcs, a kalocsai Szent Kereszt Kórház tüdőgyógyász szakorvosa nyerte a Dél-alföldi Régió Szent-Györgyi Albert Orvosi Díját. Dr. Körmendy Szabolcs április 12-én, pénteken a Magyar Tudományos Akadémián, a többi régió díjazottjaival együtt vette át az elismerést. A díj mellé kapott könyvet Szent-Györgyi Albert özvegye dedikálta. Az elismerésben részesült a díjjal járó összeget jótékonysági célra fordítja.

Bővebben

Családbarát Kórház 2019 díjat nyert a Bács-Kiskun Megyei Kórház

Családbarát Kórház 2019 és Családbarát Kórházi Osztály 2019 díjak nyertese a Bács-Kiskun Megyei Kórház

Bővebben