Meghívók

2019. március 30-án, szombaton délelőtt 9-12 óra között a Bács-Kiskun Megyei Kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztálya és a Minerva Alapítvány szervezésében „Ugye felébredek..?! Misztikum és valóság” NYÍLT NAPOT tartunk Intézményünkben.

A rendezvénnyel feltett szándékunk, hogy e téma iránt érdeklődők számára érthető, világos, élményekben gazdag, maradandó információt adjunk az aneszteziológia és az intenzív terápia szakterületéről.

 

Amikor műtét előtt megkérdezzük betegeinket aggodalmaikról, gyakran mondják, hogy az altatástól jobban félnek, mint a magától a műtéttől. Ennek sokféle oka lehet, de bizonyos, hogy a műtét alatti érzéstelenítési lehetőségekről viszonylag kevés információja van az embereknek. Hasonló misztérium övezi a kritikus állapotú betegek ellátását, kezelési lehetőségeit.

A Bács-Kiskun Megyei Kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztálya és a Minerva Alapítvány által szervezett „Ugye felébredek..?! Misztikum és valóság” NYÍLT NAP rendezvénnyel feltett szándékunk, hogy e téma iránt érdeklődők számára érthető, világos, élményekben gazdag, maradandó információt adjunk az aneszteziológia és az intenzív terápia szakterületéről.

 

Szeretnénk kaput nyitni az emberek felé, lerombolni tévhiteket, megerősíteni szakmai tényeket és megmutatni azt a sokszínű munkát, ami a sikeres műtétek feltétele.  Művészet és kurázsi a színfalak mögött!

 

A rendezvény során korábbi betegeink osztják meg tapasztalataikat és számolnak be a munkánkhoz köthető élményeikről. Nyitott beszélgetésünkhez bárki csatlakozhat, kérdéseket tehetnek fel, megjegyzéseket fűzhetnek hozzá.

A találkozót követően lehetőség nyílik egy műtő megtekintésére, az altatással kapcsolatos eszközpark megismerésére, illetve az intenzív osztályos kezelési lehetőségek bemutatására.

Kiegészítő programjaikon egészségi állapot felmérést végzünk, továbbá lehetőség van a test és a szellem felfrissítésére is jógaoktatónk segítségével!

 

 Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

 

Időpont:                2019. március 30.  szombat 9-12 óra között

Helyszín:              Bács-Kiskun Megyei Kórház  (6000 Kecskemét, Nyíri út 38.)

                             „A” épület főbejárat 1. emelet előcsarnok

 

 

 

Bővebb információ az esemény facebook oldalán:

https://www.facebook.com/events/1241974829291600/

 

 

9.00. - 9.15: Regisztráció, megnyitó

9.15. – 10.30. „Az én történetem”

Az aneszteziológia és intenzív terápia bemutatása korábbi betegeink élménybeszámolója alapján. Miről szól az aneszteziológia ambulancia, az egynapos sebészeti ellátás? Hogyan történik a nagy műtétre váró betegek műtét előtti előkészítése, milyen fájdalomcsillapítási technikák léteznek?

Felépült betegeink szemszögéből megmutatjuk, hogy miről szól a kritikus állapotú betegek ellátása.

 

10.30. – 10.45. Szünet

 

10.45. – 11.15. Interaktív szimulációs bemutató a műtőben, és az intenzív osztályon 20-30 fős csoport bontásban.

11.15. – 11.25. Szünet, csoport átrendeződés.

11.25. – 11. 55. Interaktív szimulációs bemutató a műtőben, és az intenzív osztályon 20-30 fős csoport bontásban.

 

11.00. - 12.00. Jóga oktatás

 

 

10.45. – 11. 55. Légútbiztosítás interaktív bemutató.

10.45. – 11. 55. Kapacitás felmérés, pulzoxymetria.

  1. 55. Zárszó.