Hirdetmények

Tisztelt Lakosság, kedves Betegeink és Hozzátartozók!

Az elmúlt napok sajtómegjelenéseire reagálva a Bács-Kiskun Megyei Kórház menedzsmentje nevében az alábbiakról tájékoztatom Önöket:

A Bács- Kiskun Megyei Kórház tartósan lélegeztetett betegeinek helyileg elkülönített szervezeti egységében - a Hotel épület 6. emeletén található KAITO -Intermedier Részlegen- műszaki átalakítások kezdődtek, mely során az itt található helyiségekbe modern, energiatakarékos, steril levegőt biztosító, hűtő-fűtő funkcióval is rendelkező légkezelő berendezést építünk be betegeink korszerű ellátásának érdekében.

Az átalakítás nem érinti és nem veszélyezteti a folyamatos és biztonságos betegellátást, eddig sem kényszerültünk betegek más intézménybe történő áthelyezésére és a későbbiekben sem tervezzük ezt.

A munkavégzés, beüzemelés és a záró fertőtlenítés miatt három beteget kellett a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Osztály 3. emeleti központi ellátó egységébe átmenetileg átköltöztetni.

A betegbiztonság és az intenzív kapacitás folyamatos biztosítása érdekében – az illetékes szakhatóság engedélyével – szükséges bevonni az intenzív ellátásba a szomszédos régió intézményeit.

Az ilyen jellegű szakhatósági kérés és engedély nem egyedi, és nem csak a jelen problémához kapcsolódik, az egészségügyben évek óta jól működik a betegek érdekében és biztonságában hozott megelőző intézkedés, az intézmények közötti betegellátás biztosításának érdekében.

Az elmúlt másfél év során a Bács-Kiskun Megyei Kórház is hat alkalommal volt kijelölve intenzív - és koraszülött intenzív betegek ellátásra, miközben ezen idő alatt egyszer sem kért a szakhatóságtól segítséget.

A tervezett időpontban, amint a műszaki munkák befejeződnek, betegeink egy még korszerűbb, 21. századi körülményeket biztosító - intenzív betegek részére fenntartott - intermedier részlegbe térhetnek vissza.

Kecskemét, 2018. július 27.

                                           Tisztelettel:

                                                                                   Dr. Horváth Zsolt

                                                                                     orvosigazgató

                                                                           Bács-Kiskun Megyei Kórház