Adatvédelem

A Bács-Kiskun Megyei Kórház, mint adatkezelő elkötelezett a betegek és az intézménybe látogatók személyes és egészségügyi adatainak védelmében a jogszabályi kötelezettségek megtartása mellett. Kiemelten fontosnak tartja betegei információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. A Kórház az  adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, információtechnológiai és szervezési intézkedést, amely az adatok biztonságát, bizalmasságát, sértetlenségét és rendelkezésre állását garantálja. Évek óta külső, független szakértők ellenőrzik a kórházi adatkezelés biztonságát és tanúsítják a folyamatok megfelelőségét a nemzetközi MSZ ISO/IEC 27001 információbiztonsági szabvány szerint. A törvényi felhatalmazáson alapuló adatkezelés jogalapja az EU Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) 6. cikk (1) bekezdés c) pontja.

A Kórház adatkezelései önkéntes hozzájáruláson vagy törvényi felhatalmazáson alapulnak. Az önkéntes hozzájáruláson alapuló adatkezelések esetében az érintettek e hozzájárulásukat az adatkezelés bármely szakaszában visszavonhatják. A Kórház biztosítja az érintetteknek az adathordozás, a helyesbítés és a jogszabályi keretek között a törlés jogát. Egyéb esetben a megadott adatok kezelését, tárolását, továbbítását jogszabályok teszik kötelezővé.

A Bács-Kiskun Megyei Kórház adatkezelésével kapcsolatban bővebb tájékoztatást a https://www.kmk.hu/adatvedelem weboldalon talál.

Az adatai kezelésével vagy jogai érvényesíthetőségével kapcsolatban további tájékoztatásért kérjük forduljon az intézményi adatvédelmi tisztviselőhöz:

Bóta Péter
E-mail:
 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36-76-519-820

További hivatkozások:

Adatvédelmi felelős Adatkezelési tájékoztató  Adatvédelmi szabályzat 

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, mint az EESZT működtetője által kiadott Tájékoztató a személyes adatok Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben megvalósuló kezeléséről az egészségügyi intézményben történő ellátás során