• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
2015. március 02., hétfő.
Lujza napja van.

Üdvözöljük
a Bács-Kiskun Megyei Kórház honlapján!

EU Projektek

Minden információ intézményünk Európai Uniós támogatással megvalósuló projektjeiről
Legfrissebb:
Sajtóközlemény
TIOP-2.2.6B
A Kiskunfélegyházi Városi Kórház integrációs programja
(2015.02.20.)

Prezentáció

Kérjük, tekintse meg a Kecskeméti Gyógyintézeti Központról készült prezentációnkat.

Tájékoztatás költözésről

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Bács-Kiskun Megyei Kórház Izsáki úti telephelyéről az alábbi osztályok a felsorolt időpontokban az intézmény Nyíri út 38. szám alatt található új „A” épületébe költöznek.

Dr. Kelemen Edit az év orvosa!

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórházáért Alapítvány
nevében köszönjük Támogatóinknak
az eddig felajánlott 1 %-okat.
Tisztelettel kérjük, hogy mostani személyi jövedelemadó bevalláskor se feledkezzenek meg a Kórházról.
Adószámunk: 18351198-1-03.

 

LÁTOGATÁSI TILALOM

Felhívom a tisztelt lakosság figyelmét, hogy a megyénket is elérő influenzajárvány miatt, 2015. február 3-tól a Bács-Kiskun Megyei Kórház mindhárom telephelyén (Kecskemét, Kalocsa, Kiskunfélegyháza) LÁTOGATÁSI TILALMAT rendelek el, saját hatáskörben, határozatlan időre.

Ez alól az alábbi két esetben tudunk kivételt tenni:
a.) Súlyos állapotú beteget az osztályvezető írásos engedélyével egy hozzátartozó látogathat.
b.) Az ún. „apás szülések” esetén csak olyan édesapa tartózkodhat a szülőszobán, aki írásos igazolást hoz arról, hogy az influenza elleni védőoltást felvette és e mellett aláírásával igazolja, hogy influenzára vagy influenzaszerű megbetegedésre utaló tünete nincs, melyről a szülést vezető orvosnak is meg kell győződnie.

A betegek gyógyulása érdekében kérem a fentiek szíves betartását!

Dr. Svébis Mihály
főigazgató

 

KÖLTÖZÉS
Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy a Bács-Kiskun Megyei Kórház Izsáki úti telephelyéről a
Foglalkozás Egészségügy,
Felnőtt Pszichiátriai Gondozó,
Gyermek Pszichiátria-ideggondozó
az Intézmény Csabay Géza körúton található Rendelőintézetének 2. emeletére költöztek (a régi labor és röntgen helyére)
Köszöntő
Tisztelt Látogató!

Szeretettel köszöntöm a Bács-Kiskun Megyei Kórház minden munkatársának nevében intézményünk honlapján!

A kórházunk tevékenységét, az itt dolgozók mindennapi munkáját szeretnénk bemutatni. Egy olyan intézményt, amely – hasonlóképpen az ország többi kórházához – megvívja a maga hétköznapi csatáit saját létfenntartásáért, a szakmai eredményekért, a szükséges feltételekért és eszközökért, munkatársai anyagi és erkölcsi megbecsüléséért. Teszi mindezt vállalt feladata, a gyógyítás legmagasabb szintű teljesítése érdekében.

Kórházunkat – mint a megye közkórházát – 1854-ben alapította a város. Havonta 15-20 beteget tudtak akkor ellátni. Az orvostudomány fejlődésének eredményeként mára a gyógyítás, ápolás és gondozás sokrétűvé vált. Ennek megfelelően fejlődött kórházunk is. 2013. január 1 óta a Kiskunfélegyházi Városi Kórház és Kalocsai Szent Kereszt Kórház beolvadásával jelenleg 1766 ágyon, 3 városban és 5 telephelyen fogadjuk a betegeket.

A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar, a kecskeméti egészségügyi szakképzés oktatókórháza, a szegedi diplomás ápolóképzés gyakorlóhelye. 1994 óta az Egészségfejlesztő Kórház nemzetközi hálózatának tagja. ISO 9001:2008 illetve ISO 14001:2004 szabványok szerint tanúsított intézmény.
2004 és 2008 évben az Egészségügyi Minisztérium „Év kórháza” díjazottja, a Házipatika magazin internetes szavazásán 2010-ben és 2011-ben „Az év kórháza” megtisztelő címet kapta.
2012. január 1-től az intézmény állami tulajdonba, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumhoz került. Ezen belül a fenntartói feladatot a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetet (GYEMSZI) látja el, míg a vagyonkezelő a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium alá tartozó Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.

2011-ben megkezdődött a Kecskeméti Gyógyintézeti Központ építése, mely beruházás magába foglal új épületek létesítését, meglévő épületek bővítését, valamint a meglévő épületek átalakítását, felújítását, korszerűsítését is. Ezáltal összesen több mint 19 ezer négyzetméter hasznos alapterület áll majd az új egészségügyi központ rendelkezésére.
Az épülő Kecskeméti Gyógyintézeti Központ nemcsak építészeti színvonalával válik a 21. század korszerű intézményévé, de az új típusú rugalmas mátrix rendszer alkalmazásával is hozzájárul a gazdaságos, hatékony működéshez. A projekt megvalósításával a hatékony egészségügyi rendszer Bács-Kiskun megyei modellje jön létre, melynek révén a gyógyulásra szoruló betegeket európai színvonalú környezetben a legkorszerűbb orvostechnológia- és magas technikai felszereltséggel jól felkészült szakemberek látják el.
A Központ 2013. évben megkezdheti működését, melyhez a betervezett modern info-kommunikációs eszközök is segítik majd a korszerű, európai színvonalú gyógyítás, illetve betegellátás feltételeit.

Az alkalmazott módszerek és eszközök, az egészségügyben dolgozók szaktudása folyamatosan, rendkívüli ütemben fejlődik. Egyvalami azonban évszázadok óta változatlan, ez pedig az emberhez méltó élet védelme és tisztelete.

Sok mindenre méltán büszkék lehetünk. Orvosaink, főorvosaink között szép számmal vannak, akik tudományos munkáik, publikációik alapján országos, sőt nemzetközi elismerést élveznek.
Kórházunk mindig ismert volt úttörő vállalkozásai, a legkiválóbb eljárások és módszerek adaptálása kapcsán, szakmai konferenciák, tudományos értekezletek szervezője és házigazdájaként.
Hatalmas emberi erőfeszítések árán szakmai eredményeink évről évre növekednek. Igazi csapatmunka ez. A magas szintű orvos-szakmai munkának, a szakdolgozók áldozatvállalásának, a gazdasági, műszaki dolgozók helytállásának példaértékű teljesítménye.
Hiszem, hogy legnagyobb erőnk – a hivatástudat, a beteg iránti empátiakészség és az emberi életminőség szolgálata – jövőben is erőt ad mindannyiunknak. Segít ebben a bizakodás, hogy feltételeink – ha apró lépésekben is - de előbb-utóbb felzárkóznak vágyainkhoz.

Minden kedves látogatónknak eredményes gyógyulást kívánok!

Dr. Svébis Mihály
főigazgató


Azt kérded, mi az igazság, a gyógyulás, az örömre való képesség módja? Megmondom, fiam. Megmondom, két szóval. Alázat és önismeret. Ennyi a titok."
(Márai Sándor: Az igazi)
 
PREVENCIÓ
Leteszem a cigit!
Please wait while JT SlideShow is loading images...
Prevenció

Szakrendelések

Nyíri út Rendelőintézet >>>

További szakrendelések >>>

Várólisták

Várólisták lekérdezése

Ezen a felületen Ön lekérdezheti sorrakerülésének várható időpontját, vagy megtudhatja, melyik kórház várólistáján mikor kerülhetne leghamarabb sorra.

Orientierungshilfe

Orientierungshilfe

Fachsprechstunden der Poliklinik des Krankenhauses vom Komitat Bács-Kiskun >>>

Orientierungshilfe für Patienten des Krankenhauses des Komitats Bács-Kiskun >>>

Erstattungsformular >>>

Kostenzusageformular >>>

Cardiogen Stroke 2015

MEGHÍVÓ!